Rikard Lundgren

”Jag har alltid hållt på med musik – ända sedan jag var 6-7 år gammal. Jag började min musikaliska bana med att sjunga i kyrkans gosskör för att sen börja med fiol några terminer. När jag var elva fick jag min första gitarr – den har jag fortfarande har kvar. Bildade snabbt ett ”band” – Blue Bells – tillsammans med två kompisar. Repa hann vi inte, med vi drömde och snackade en hel del. När jag var 12 startade jag och några kompisar vårt första ”riktiga” band. Vi spelade ihop i 26 år innan vi la ner. Jag har även varit med som gitarrist vid musikaluppsättningar, bl.a. Andrew Lloyd Webbers ”Joseph and the amazing technicolor dreamcoat”. Det var under den peioden jag träffade Janne. De senaste åren har jag mest suttit hemma och gjort låtar tillsammans med musiker över hela världen – internet är fantastiskt användbart för musiker! Nu är det Symbios som gäller och det är otroligt roligt och utvecklande att spela med Ditte, Jonas, Ann-Sofi och Janne.”

Namn: Rikard Lundgren
Musikalisk bakgrund: Har spelat i ett par coverband sedan jag var 12 år och även band med egna låtar. Har spelat allt från metal till mozart
Instrument: I Symbios spelar jag bas, men egentligen är jag gitarrist. Har spelat fiol och munspel men det var länge sedan. Vill lära mig pedalsteel.
Artister jag inspireras av: Mark Knopfler , Tal Wilkenfeld, Arne Domnerus.
Favoritmat: Sukiyaki är en höjdare.
Det bästa med Symbios: Att det är kul och utmanande.
Det många inte vet om mig är att: Att jag är värdelös på att komma på saker som många inte vet om mig.

Comments are closed.