Ann-Sofi Andersson

”Jag började sjunga när jag var barn och hemma i huset sjöng jag i skydd av en dörr framför mig… jag har alltid varit blyg när det gäller att stå på scen och uppträda och det är fortfarande en stor utmaning för mig. I lägenheten sjunger jag gärna sånger av Lisa Ekdahl med ackompanjemang av gitarren och har på senare år även lärt mig en hel del svenska folkvisor. Jag gillar det enkla och min önskan är med att röstens hjälp kunna förmedla en känsla till lyssnaren av t ex glädje, längtan, hopp eller vemod. Texten är därför väldigt viktig för mig och jag tycker att Janne som skriver våra låtar är mycket talangfull. På senare år har jag gått kvällskurser i bl a svensk och irländsk folksång, jazz och pop och har på så vis vidareutvecklat min sång.

Sommaren 2012 hörde jag talas om ”Rock til you drop” på Fabriken-Studiefrämjandet på Ekerö och gick dit en sensommarkväll och sjöng. Ett tag senare mailade Janne mig och frågade om jag ville vara med i hans nybildade band, mina ögon blev stora som tefat när jag läste detta – svaret var självklart ja!”

Musikalisk bakgrund: Har alltid älskat att sjunga sedan jag var liten men det är på senare år som jag har vågat satsat på sången.
Instrument: Rösten är mitt instrument då jag sjunger i Symbios. Annars är jag självlärd på gitarr och spelar lite piano.
Artister jag inspireras av: Lisa Ekdahl, Jewel, Sofia Karlsson, Tracy Chapman, Jason Mraz m. fl.
Favoritmat: Hm… räknas choklad? 
Det bästa med Symbios: Att jag fått uppfylla min dröm och sjunga i ett band – med duktiga musiker! Att få vara kreativ och komma på en del egna andrastämmor.
Det många inte vet om mig är att: Jag tjänade min första euro på musik en sen kväll på gatan när jag bodde i Dublin, året var 2003. Jag lånade då gitarren av en gatutrubadur och sjöng What´s Up av 4 Non Blondes och fick en euro av förbigående publik. Den stora summan pengar behöll jag dock inte själv, den fick gatutrubaduren. Jag väntar fortfarande på storkovan!

 

Comments are closed.